Careva
Webshop|ENGDE

Höftbälte (tidigare T-belt)

 

Höftbälte används för att förhindra att bäckenet glider framåt, nedåt. Bältet används ofta vid problem som uppstår i samband med spasticitet eller för att förhindra att mycket aktiva personer tar sig ur bältet och därmed utgör en risk för sig själva eller andra passagerare. Bältet skapar en bra stabilitet och komfort för resenären.

 

Montering av ett höftbälte

Höftbältet skall alltid monteras i ett grundbälte och förses med ett extra lås för att vara en funktionell enhet. Välj om du önskar låsning fram eller låsning på sidan av vårt höftbälte.  Tänk på att alltid montera grundbälte på stolen enligt anvisningen innan höftbältet monteras.

 

Höftbältet finns följande i två utföranden:

1. Standard-version. Låses i sidan med ett extra lås (Kan beställas som Careva Höft KIT, då levereras ett helt KIT som består av grundbälte, höftbälte och ett lås).

 

2. Ett höftbälte med ett integrerat lås som kan låsas i olika positioner. Lämpligt för brukare som tenderar att knäppa upp lås. Version 2 av höftbälte kan inte beställas som KIT utan beställs som separat produkt och monteras av kunden enligt medföljande bruksanvisning.

 

Båda versionerna av höftbälte finns i storlekarna S, M, L.

 

 

 

Höftbälte manual

Ladda ner (PDF, 3MB)

 

 


Höftbälte storlekar och artikelnummer

1. Standard-version. Låses i sidan:

– Small (Art No. 10222)
– Medium (Art No. 10221)
– Large (Art No. 10231) 

 

2. Integrerat lås. Justerbart, låses i vald position 

– Small (Art No. 10022)
– Medium (Art No. 10021)
– Large (Art No. 10031)

 

Kontakta oss för en offert på ett bältesystem

Önskar du en offert på något av våra bältesystem? Kontakta oss på Careva AB så svarar vi gärna på dina frågor eller lämnar en offert. Vi har en lång erfarenhet kring bältesystem av hög säkerhet kan vi hjälpa dig i valet bland våra produkter. 

Kontakta Careva

Adress

Careva AB

Theres Svenssons gata 10

417 55 Göteborg

Sverige

Telefon

031 - 22 28 00